سامانه های اطلاعاتی فناوری تدبیرگران آهار

ارائه دهنده سامانه های یکپارچه نرم افزاری - اتوماسیون اداری - فرآیندساز - مدیریت ارتباط با مشتریان - تردد پرسنل

سامانه های اطلاعاتی فناوری تدبیرگران آهار

ارائه دهنده سامانه های یکپارچه نرم افزاری - اتوماسیون اداری - فرآیندساز - مدیریت ارتباط با مشتریان - تردد پرسنل

نرم افزار اتوماسیون اداری
نرم افزار دبیرخانه
مدیریت تردد پرسنل
نرم افزار ورود و خروج
نرم افزار CRM
ارتباط با مشتریان
نرم افزار ورود و خروج
نرم افزار حضور و غیاب
نرم افزار حقوق و دستمزد
نرم افزار فرایندساز
نرم افزار جریان کاری
تحت وب

پیام های کوتاه

مدیریت دانش؛ افزایش سرعت دستیابی به اهداف سازمان

مدیریت دانش (KM) بر پایه دو اصل مهم بنا شده است: دریافت؛ ثبت؛ ضبط و مستندسازی دانش موجود در سازمان انتشار و توزیع آن دانش در کل سازمان بسیاری از شرکت های بزرگ؛ مؤسسات دولتی و سازمان های غیرانتفاعی اغلب به عنوان بخشی از استراتژی تجاری؛ استراتژی ITیا بخش هایی از مدیریت منابع انسانی، منابع ویژه و مهمی را به فرآیندهای داخلی مدیریت دانش خود اختصاص داده اند. اغلب، چندین شرکت مشاوره در مورد مدیریت دانش را به این سازمانها مشاوره های مهم و گسترده ای ارائه می‌دهند. یکی از اهداف مهم و کلیدی در مدیریت دانش، ارزش گذاری در سازمان هاست.

سامانه مدیریت دانش(KMS) ؛ افزایش سرعت دستیابی به اهداف سازمان

مدیریت دانش چیست؟  (Knowledge Management)

(تعاریف مختلف مدیریت دانش از دیدگاه افراد بزرگ و تاثیرگذار در دنیا)

مدیریت دانش از دیدگاه نویسندگان و افراد مختلف تعاریف متعددی دارد.

آنتونی رابینز درباره مدیریت دانش این طور می گوید: KM؛ دربرگیرنده تمام روش‌هایی است که یک سازمان، به کنترل و مدیریت دارایی های خود از دانش می‌پردازد. تعدادی از این روش ها عبارت است از: نحوه جمع آوری؛ ذخیره سازی؛ انتقال؛ بکارگیری؛ به روز رسانی و ایجاد دانش است.

از نظر گاور و مدهام نیز به مدیریت صریح؛ روشمند؛ نظام مند؛ مدون و  منسجم دانش ضروری و فرایندهای مربوط به ایجاد؛ سازماندهی؛ انتشار؛ استفاده و اکتشاف دانش؛ مدیریت دانش می‌گویند.

و اما فلورنتینو پرز بر این باور است که مدیریت دانش به معنی جمع آوری منابعی چون: دانش؛ تجربیات و توانایی‌های منحصربفرد ذهنی هریک از افراد سازمان و استفاده و به کارگیری از این منابع به عنوان یک سرمایه سازمانی می باشد.

نیومن معتقد بود که مدیریت دانش شامل مجموعه ای از سرمایه هایی است که شامل گردآوری؛ ترویج و بکارگیری دانش ذهنی و عینی در یک سازمان می باشد.

در نتیجه به طور کلی می‌توان گفت: مدیریت دانش  (KM) بر پایه دو اصل مهم بنا شده است:

  • دریافت؛ ثبت؛ ضبط و مستندسازی دانش موجود در سازمان
  • انتشار و توزیع آن دانش در کل سازمان

 سامانه مدیریت دانش

 

تعاریف دیگر مدیریت دانش

 KM به فرایند ایجاد؛ اشتراک گذاری؛ استفاده و مدیریت هوش؛ دانش و اطلاعات یک سازمان گفته می‌شود. به عبارت دیگر؛ مدیریت دانش رویکردی چند رشته ای برای دستیابی به اهداف سازمانی با روش استفاده حداکثری از دانش می باشد. دوره های مدیریت دانش در زمینه‌‌های مدیریت تجارت؛ سیستم های اطلاعاتی؛ مدیریت؛ کتابخانه و علوم اطلاعات تدریس داده می شود. علاوه بر این، مدیریت دانش ممکن است در زمینه های دیگری چون: تحقیقات مدیریت دانش، از جمله اطلاعات و رسانه ها؛ علوم رایانه؛ بهداشت عمومی و انواع سیاست های عمومی نقش داشته باشد. دانشگاه‌های بسیاری نیز در حال تدریساین رشته در مقطع  کارشناسی ارشد می‌باشند.

اهمیت به کارگیری مدیریت دانش در سازمان ها

بسیاری از شرکت های بزرگ؛ مؤسسات دولتی و سازمان های غیرانتفاعی اغلب به عنوان بخشی از استراتژی تجاری؛ استراتژی ITیا بخش هایی از مدیریت منابع انسانی، منابع ویژه و مهمی را به فرآیندهای داخلی مدیریت دانش خود اختصاص داده اند. اغلب، چندین شرکت مشاوره در مورد مدیریت دانش را به این سازمانها مشاوره های مهم و گسترده ای ارائه می‌دهند. یکی از اهداف مهم و کلیدی در مدیریت دانش، ارزش گذاری در سازمان هاست. این ارزش صرفا به معنای اقتصادی نیست. ارزش گذاری کارهای فرهنگی؛ ارزش گذاری همکاری و کار تیمی؛ ارزش گذاری در استفاده از تصمیمات و نظرات همه افراد سازمان و در کنار آن ارزش گذاری اهداف اقتصادی سازمان‌ها مدنظر است. یکی از اهداف اساسی مدیریت دانش، تبدیل دانش ذهنی و فردی (بالقوه) به دانش ثبت شده و کاربردی (بالفعل) است که باعث جلوگیری از نابودی دانش باارزش سازمان و از دست دادن منابع باارزش دانش شرکت در اثر ترک همکاری افراد سازمان و تعدیل نیروی انسانی خواهد شد.  

سیستم مدیریت دانش

 

سامانه مدیریت دانش  (KMS)چیست؟

سیستم‌های KM

مسئله سیستم‌های KM، همواره در سازمان های مختلف از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بوده است. با این حال، در مدیریت دانش مدرن، کمتر کسی با این تصور مخالف است که سیستم های مدیریت دانش بخشی بسیار مهم برای بکاری گیری ابتکار؛ خلاقیت و  بهینه سازی مدیریت دانش سازمان هاست. سیستم های مدیریت دانش به هر نوع سیستم فناوری اطلاعات گفته می شود که دانش افراد سازمان را ذخیره و بازیابی می کند؛ همکاری را بهبود می‌بخشد؛ منابع دانش سازمان را پیدا می‌کند؛ برای کشف دانش پنهان دست به استخراج مخازن سازمان می‌زند؛ دانش را ثبت و ضبط کرده و بکار می‌گیرد یا به عبارت دیگر روند KM را تقویت می‌کند. البته باید این نکته را نیز یادآور شد که متاسفانه هنوز هیچ اجماع و اتفاق نظری در مورد آنچه سیستم مدیریت دانش را شامل می شود، وجود ندارد و متعابقا هیچ اجماعی نیز در مورد مدیریت دانش وجود ندارد. به همین دلیل، گاهی ممکن است تعریف این نوع سیستم ها مبهم به نظر برسد.

9 مورد از اهداف و مزایای مهم سامانه مدیریت دانش

مزایای یک سیستم مدیریت دانش (KMS) تقریباً به اندازه فواید یک استراتژی مدیریت دانش؛ متعدد و متنوع است. یکی از راههای پی بردن به مزایای بی نظیر این نوع از سیستم ها، بررسی اهداف آن است. بنابراین، اهداف و مزایای یک سیستم مدیریت دانش عبارت است از:

  • آفرینش دانش

در این نوع سیستم ها، تمام دانش موجود، بر روی سیستم ایجاد شده و از فرد خاصی ضبط نمی شود. برای مثال؛ چت روم های آنلاین را در نظر بگیرید که چطور از دانش تمام افراد در راستای تحقق اهداف سازمان استفاده می‌شود. این سیستم ها اساساً راه های جدیدی را برای ایجاد دانش فراهم می کنند و این کار نیز با تهیه منابع غیرمعمول؛ دسترسی به افراد جدید یا فرآیندهای مشارکتی انجام می شود. ایجاد و آفرینش دانش همواره برای شرکت منافع بیشماری به همراه دارد.

  • ثبت و ضبط دانش

اغلب مواقع، ثبت و ضبط دانش به عنوان هدف اصلی KM در نظر گرفته می شود. جذب دانش برای کاربرد اعضای تیم و استخدام‌های جدید انجام می گیرد. دانش ثبت و ضبط شده در  KMS برای استفاده کارمندان در آینده بکار گرفته می شود. قدرت KMS ها معمولاً در زمینه توانایی جذب دانش جدید مورد قضاوت قرار می گیرد.

  • انتقال دانش

استفاده از انتقال دانش برای اعضای تیم و افراد جدید است. با حفظ و انتقال دانش در یک سیستم فنی، فشار کمتری به کارمندان موجود وارد می شود و موجب می شود کارمندان سازمان بتوانند برای هر تازه واردی به راحتی فرآیندها و دانش موجود و مورد استفاده را آموزش دهند. همانطور که می دانید؛ یک سیستم، هرگز  نمی تواند قابلیت جایگزین شدن به عنوان یک کارمند جدید را داشته باشد، اما یک نقطه شروع یا ساختارهای مرجع با ارزشی مانند: عملکرد کارکنان؛ زمان آموزش؛ زمان حل مسئله و غیره را برای ایجاد سطحی از دانش برای سازمان فراهم می نماید.

KMS

از دیگر مزایای سیستم های مدیریت دانش عبارت است از:

  • تلاش برای بهبود عملکرد سازمانی
  • ایجاد مزیت رقابتی برای سازمان
  • بروز رسانی نوآوری و خلاقیت در سازمان
  • به اشتراک گذاری علوم و درس های آموخته شده افراد مختلف سازمان
  • افزایش همکاری و تفکر گروهی برای بکارگیری روش های جدید
  • متمرکز سازی؛ ادغام و بهبود مستمر سازمان

 

تمام مقالات را در سایت https://aharsoft.com مطالعه نمایید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی